Riga Ranch... veelzijdigheid troef!

Algemene informatie over paardenmelk

Paardenmelk is een lichaamversterkend en weerstandsverhogend product en zorgt voor vitaliteit en energie. Door de unieke samenstelling en lichte verteerbaarheid geeft het bijzondere ondersteuning tijdens een herstelperiode. Daarbij is paardenmelk een zeer gezond voedingsmiddel dat vele klachten kan verminderen en voorkomen. Het kan ook ter preventie gedronken worden om op natuurlijke wijze fit en gezond te blijven.

Samenstelling:

Paardenmelk bevat veel energie, ijzer, vitaminen (A,B,B2,B6,B12,C en E), mineralen en sporenelementen. Het eiwit bestaat voor circa de helft uit albumine/globuline waardoor de melk licht verteerbaar is. Het vetpercentage is laag en grotendeels meervoudig onverzadigd. Paardenmelk is een natuurzuiver en gezond voedingsmiddel, en lijkt qua samenstelling erg veel op menselijke melk.

Vergelijkingsschema van diverse melksoorten Vrouw Merrie Koe Schaap Geit Kameel
Eiwit 1,5 2,1 3,5 5,2 3,8 3,6
Vet 4,0 1,3 3,4 6,2 4,1 2,5
Melksuiker 6,9 6,3 4,6 4,2 4,4 5,0
Reststoffen 0,3 0,4 0,8 0,9 1,9 0,7

Waarvoor wordt paardenmelk aangeraden?

- bij problemen met de stofwisseling, bevordert de inwendige reiniging.
- bij onregelmatige stoelgang, darmrommelingen, opgezette buik en gasvorming.
- bij moeilijkheden met de vertering, opgeblazen gevoel, oprisping en misselijkheid.
- bij onreine huid, huiduitslag, en intolerantie of allergie van koemelk, zon of pollen.
- Bij stijve gewrichten en ongemakken veroorzaakt door het vorderen van de jaren.
- voor een sneller herstel na een operatie.
- voor wie vaak moe is en veel stress heeft.
- voor energie toename bij sporters.

Het gebruik van paardenmelk.

Voor gezonde personen volstaat af en toe een kuur van 4 weken om de darmflora op peil te houden. Bij gezondheidsproblemen kan er in de eerste weken een verergering optreden door het uitdrijven van alle afvalstoffen uit het lichaam. Vanaf de vierde week treed meestal de eerste verbetering op. Vanaf dan moet de melk gedronken worden tot de klachten volledig verdwenen zijn. Afhankelijk van de ernst van de kwaal kan dit maanden duren. In veel gevallen kan men na verloop van de tijd het gebruik van de melk langzaam afbouwen maar nooit abrupt stoppen , ook niet als de kwaal over is. Chronische patiënten zullen de melkinname moeten onderhouden voor een blijvend resultaat. Ongeneeslijk zieke patiënten kunnen met paardenmelk niet genezen worden maar het lichaam wel in belangrijke mate ondersteunen. Paardenmelk is in diverse vormen te verkrijgen; vers, ingevroren of als poeder.

Voor kinderen jonger dan 1 jaar en mensen met allergiën wordt aanbevolen de eerste dagen slechts kleine hoeveelheden te gebruiken om langzaam aan het product te wennen. Mensen met slecht werkende nieren dienen minstens gedurende de eerste maand slechts een halve portie te nemen.